02Ιούλ

ημερολόγιο Διατροφής │ Πώς να διαλέγεις πεπόνια και καρπούζια!

Ναι, το πεπόνι αλλά και το καρπούζι, θέλει το «κόλπο» του! Δεν είναι λίγες οι φορές που λαχταράς να φας καρπούζι ή πεπόνι και είναι εντελώς άγευστα! «Αγγούρια» κανονικά! Ας δούμε, τι χρειάζεται να γνωρίζεις, ώστε να μην σε πιάσουν «κότσο»!!!

1

Πεπόνια: Πριν τα αγοράσεις, βεβαιώσου ότι δεν έχει χτυπήματα και μελανιές! Στην συνέχεια, πρόσεξε αν το χρώμα τους κάτω από το ανάγλυφο «δίχτυ» που σχηματίζουν, είναι χρυσαφένιο πορτοκαλί κι όχι πράσινο! Έλεγξε, με τη βοήθεια της όσφρησης, αν η μυρωδιά του είναι γλυκιά, για να αποκλείσεις τα άοσμα και άγουρα πεπόνια! Επίσης, τσέκαρε το βάρος τους: τα ώριμα πεπόνια, είναι πιο βαριά από τα συνηθισμένα, έτσι ώστε να πετύχεις τα πιο ζουμερά!

2

Καρπούζια: Στα καρπούζια, υπάρχει ένα «κόλπο» που είναι εγγύηση! Κάνε ένα χτύπημα στο φλοιό του (περίπου στη μέση) και αν ακούσεις έναν κούφιο ήχο, σημαίνει ότι το καρπούζι είναι ώριμο! Αν ο ήχος είναι συμπαγής, καλύτερα να το αφήσεις!

Τώρα ξέρεις!!! Γι’αυτό, την επόμενη φορά μην «ψαρώσεις», με τον «Σάκη τον μελένιο»! και τον «Βαγγέλα που τα καρπούζια του είναι τρέλα»! Μπορεί να είναι γλύκισμα, αλλά για καλό ή κακό, κάνε ένα τσεκάρισμα! «Τζάμπα» κάθομαι και γράφω;