21Μαΐ

Άσσος, στο μανίκι σου | Τι κάνεις όταν βράζεις κουνουπίδι και μυρίζει…

Άσσος, στο μανίκι σου! Τι κάνεις όταν βράζεις κουνουπίδι, για να μην μυρίσει το σπίτι σου, Οεοοο; Ξεκινώ αυτή την στήλη, βάζοντας το κουνουπίδι – πρώτο και καλύτερο – στο «κάδρο»! Είναι μέλος της οικογένειας των σταυρανθών  λαχανικών.
20Μαΐ

ιστορίες της Κουζίνας │ Πεντανόστιμα λευκά φασόλια με λάχανο!

Υλικά που θα χρειαστείτε (για 4-6 άτομα): 500 γραμμάρια λευκά φασόλια, μέτρια 1 μικρό λάχανο 6-8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα 2-3 κλωνάρια σέλινο 1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες Μπούκοβο Αλάτι  Πώς να τα
17Μαΐ

Η 17 Μαΐου έχει οριστεί ως ”Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης”!

Η 17η Μαΐου έχει οριστεί από την Παγκόσμια Ένωση κατά της Υπέρτασης ως μέρα ενημέρωσης καθώς και για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της υπέρτασης, της πολύ διαδεδομένης αυτής «σιωπηλής» νόσου. Η αρτηριακή υπέρταση, δηλαδή η αυξημένη αρτηριακή πίεση
16Μαΐ

Στην δουλειά με το ποδήλατο; 8 συμβουλές για πιο «smooth ride»!

Όλο και πιο πολλοί επιλέγουν το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους. Είναι πιο fun, γυμνάζει και σίγουρα μειώνει κατά πολύ τα έξοδα μετακίνησης! Αν αποφάσισες πως από αύριο το πρωί -άντε από Δευτέρα- θα ξεκινήσεις να πηγαίνεις
15Μαΐ

φουντ Μπλόγκερ │ Αρακάς: Τα σημαντικότερα οφέλη για την υγεία!

Αν και θυμίζει λαχανικό, το μπιζέλι ανήκει στην κατηγορία των οσπρίων! Είναι ιδιαίτερα νόστιμο, λόγω της γλυκιάς γεύσης του και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία μας! Πολλοί θεωρούν τα μπιζέλια ως το φαγητό των φτωχών ή
14Μαΐ

7 συμβουλές για να διατρέφεστε σωστά κατά την εμμηνόπαυση!

Η εμμηνόπαυση, είναι μια φάση που δείχνει το τέλος του έμμηνου κύκλου στις γυναίκες και συχνά συνοδεύεται από έναν αριθμό ενοχλητικών συμπτωμάτων. Η μείωση των επιπέδων των οιστρογόνων και της προγεστερόνης προκαλεί πολλά σωματικά και συναισθηματικά προβλήματα, κάνοντας τα πράγματα δύσκολα
13Μαΐ

ιστορίες της Κουζίνας | Σαλάτα με σπανάκι, αβοκάντο και φράουλες!

Υλικά που θα χρειαστείς: 200 γρ. φύλλα από σπανάκι 1½ φλιτζάνι φράουλες κομμένες στη μέση 1 αβοκάντο σε κομμάτια 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon 2 κουταλιές της
10Μαΐ

ιστορίες της Κουζίνας | Σάντουιτς με τυρί και λαχανικά!

Υλικά που θα χρειαστείς: 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης 2 φέτες ντομάτα 1 φύλλο μαρουλιού 1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες 1 φέτα κίτρινο τυρί light Πώς να το φτιάξεις: Στρώσε τα υλικά ένα ένα πάνω
09Μαΐ

φουντ Μπλόγκερ │ Είσαι για φράουλες; Όλα στο κόκκινο!

Την ανακάλυψαν πρώτοι οι Ρωμαίοι και καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά το Μεσαίωνα στις Άλπεις και στη συνέχεια διαδόθηκε στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι μετοχές της όμως εκτοξεύτηκαν τον 18ο αιώνα, όταν ένα νέο είδος ήρθε από την μακρινή