Γεια σας, είμαι η Ευαγγελία!

Πριν αρχίσω να σας μιλάω για τις σπουδές μου και τις «επιτυχίες» μου ως Διαιτολόγος – Διατροφολόγος θα ήθελα να σας αναφέρω κάποια μικρά «πραγματάκια» για εμένα!

 

Αρχικά, αυτό που με χαρακτηρίζει είναι η πίστη και η αγάπη στους συνανθρώπους μου! Ναι, εμπιστεύομαι τους ανθρώπους! Με εμπνέουν και μου δίνουν δύναμη, ιστορίες επιτυχίας συνανθρώπων μας, είτε είναι προσωπικές, είτε οικογενειακές, είτε επαγγελματικές!

 

Σε γενικές γραμμές, θα επιθυμούσα να «αναπνέω» σ’ έναν κόσμο όπου η ειρήνη μεταξύ των λαών θα ήταν το αυτονόητο! Η πείνα και ο ρατσισμός θα ήταν άγνωστες λέξεις! Το «δικαίωμα» της σίτισης και της στέγασης θα ίσχυε για όλους τους ανθρώπους στον κόσμο! Κανένας άνθρωπος δεν θα βρισκόταν πεινασμένος και στον δρόμο!

 

Την ίδια στιγμή, θα επιθυμούσα έναν δίκαιο και αξιοκρατικό «κόσμο», όπου οι «άριστοι» θα επικρατούσαν έναντι των «μετρίων», η ευγένεια έναντι της αγένειας, η ευγνωμοσύνη έναντι της αχαριστίας και η «κοινωνική» μόρφωση έναντι της «μόρφωσης»! Η αλήθεια είναι, ότι καθημερινά προσπαθώ να γίνω καλύτερος άνθρωποςμητέρασύζυγος και επαγγελματίας! Με ενδιαφέρει σοβαρά ο «κόσμος» μου να είναι ο ιδανικότερος δυνατός!

 

Κάτι ακόμη που με «χαρακτηρίζει» είναι η αγάπη μου για τα ζώα και είμαι υπέρμαχος των δικαιωμάτων τους!!!

 

Συμπληρώνω και κλείνω με την αγάπη μου για τη μαγειρική, εξού και το «Food Blogger»! Πάντα μου άρεσε να μαγειρεύω και πάντα «ξέκλεβα» χρόνο για ένα πολύ «ωραίο» και υγιεινό (τις περισσότερες των περιπτώσεων) φαγητό ή γλυκό παρόλο που το καθημερινό μου πρόγραμμα, ήταν και είναι, ιδιαίτερα πιεσμένο! Γνωρίζοντας καλά τα τρόφιμα και τις πρώτες ύλες (λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας) θα έχουμε πολλά και ενδιαφέροντα να μοιραστούμε στο blog μου και ιδιαίτερα στη στήλη «ιστορίες της Κουζίνας»,όπου θα βρείτε τις πιο πεντανόστιμες συνταγές.

 

Η επιστήμη της Διατροφής

 

Ας προσεγγίσουμε την επαγγελματική μου ιδιότητα μαθαίνοντας τα ερεθίσματα και το πώς πήρα την απόφαση να «ασχοληθώ» και να σπουδάσω την επιστήμη της Διατροφής.

 

Ως παιδάκι, θυμάμαι πάντα τη μητέρα μου να με «κυνηγάει», να φάω, το κατά τα άλλα, πεντανόστιμο φαγητό της. Στις οικογενειακές μας συγκεντρώσεις, ήμουν πάντα το επίκεντρο συζητήσεων των γονιών μου: «Πώς θα βάλει κιλά αυτό το παιδί», «ποιες βιταμίνες να του αγοράσουμε για να αυξηθεί το βάρος του» και πολλά άλλα!

Κατά τη διάρκεια της σχολικής μου ζωής, υπήρξα σε ομάδα στίβου (μεγάλων αποστάσεων) για αρκετά χρόνια, έκανα μουσικές σπουδές και παράλληλα μάθαινα ξένες γλώσσες. Συνεπώς, ήμουν ένα υπερδραστήριο παιδί, το οποίο, ό,τι έτρωγε το κατανάλωνε σε ενέργεια!

 

Τόσο απλά! Καμία μαγεία μέχρι εδώ!

 

Στην εφηβεία, παρατηρούσα τις φίλες μου, συμμαθήτριες που δεν είχαν το δικό μου βάρος ή κάποια παιδιά της ηλικίας μου ήταν υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Αυτό μου έδωσε το ερέθισμα να αρχίσω να διαβάζω βιβλία που είχαν σχέση με τη διατροφή. Αυτό ήταν! «Εύρηκα»!!! Θα γινόμουν Διαιτολόγος για να απαλλάξω τις φίλες μου από τα περιττά κιλά τους! Ήταν κάτι που μου άρεσε πολύ και κάτι με το οποίο θα είχα τη δυνατότητα να βοηθήσω τους γύρω μου!

 

Έτσι λοιπόν, «ξενιτεύτηκα» στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη, σπουδάζοντας στο τμήμα Διατροφής-Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Τ.Ε.Ι). Από τα πρώτα επαγγελματικά μου βήματα, ανέλαβα υπεύθυνη του Διαιτολογικού τμήματος μεγάλης αλυσίδας ινστιτούτων ομορφιάς, για αρκετά χρόνια. Εκεί εστίασα στην πλήρη εκπαίδευση και καθοδήγηση των Διαιτολόγων – Διατροφολόγων καθώς και τη σωστή λειτουργία και ρόλο τους ως επιστήμονες Διατροφής.

 

Επίσης, ανέλαβα την επίβλεψη ατόμων με παχυσαρκία και με άλλα κλινικά χαρακτηριστικά, όπως σακχαρώδη διαβήτη,υπέρταση κ.ά.

 

Έκτοτε, έχω εργαστεί ως Διατροφολόγος και σε Ιατρικούς χώρους, παρακολουθώντας κλινικά και μη περιστατικά, καθώς και ιδιαίτερες κατηγορίες ατόμων όπως γυναίκες σε εγκυμοσύνη, παιδιά με παχυσαρκία, αθλητές κ.ά.

 

Η πτυχιακή μου διατριβή, είχε ως αντικείμενο τη «Διατροφή και Οστεοπόρωση-Επιδημιολογικά στοιχεία στην Ελλάδα». Έχω παρακολουθήσει πολλά συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς επίσης έχω συμμετάσχει σε εκπαιδευτικές ομιλίες στην πρωτοβάθμια & δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

 

Άρθρα μου έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά και εφημερίδες πανελλήνιας και τοπικής κυκλοφορίας, καθώς αρθρογραφώ και σε διάφορα Blogs. Ως μόνιμος επιστημονικός συνεργάτης στην TV έχω παρουσιάσει ενδιαφέροντα θέματα διατροφής.

 

Είμαι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων και της Ένωσης Διαιτολόγων– Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ).

 

Μετά από 12 χρόνια εμπειρίας και παρακολούθησης πολλών περιστατικών, αποφάσισα να δημιουργήσω τη δική μου «ελαφριά ζωή», τη «Light Life» μου, η οποία σήμερα μετρά 14 χρόνια ζωής και εγώ –πλέον- 26 χρόνια εμπειρίας!

 

Είναι απίστευτο, πόσο υπέροχα περνούν τα χρόνια κάνοντας κάτι που πραγματικά αγαπάς!

 

LightLife: Πρότυπο Κέντρο Διατροφής & Μεταβολικού Ελέγχου

 

Πίσω στην «Light Life» τώρα, θα μπορούσα να σας μιλάω ώρες, αλλά θα αρκεστώ να αναφέρω ότι πρόκειται για ένα Πρότυπο Κέντρο Διατροφής, ένα διαφορετικό – ιδιαίτερο project που δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη, όρεξη, κέφι και ατελείωτες ώρες δουλειάς!

 

Λοιπόν, αυτά σχετικά μ’εμένα… Για εσάς που θέλετε να με συναντήσετε από κοντά, «πρόσωπο με πρόσωπο», θα χαρώ να σας γνωρίσω και να συζητήσουμε τους προβληματισμούς σας γύρω από τη διατροφή!

 

Για εσάς, που δεν θα συναντήσω από κοντά, “Stay tuned” έχουμε όμορφα και ενδιαφέροντα «πράγματα» να μοιραστούμε μέσω του Blog μου, της σελίδας μου στο Facebook και στο Instagram.

 

Με εκτίμηση

Ευαγγελία Δ. Ζευκιλή

Κλείστε ραντεβού για να ξεκινήσουμε!

Έτοιμη/ος να ξεκινήσουμε; Τέλεια! Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας ή καλέστε μας στο 210 57.80.840.  Ημερομηνία επίσκεψης (απαραίτητο):

  από έως


  Προτιμώμενη Ώρα - Ωράριο λειτουργίας:
  Δευτέρα-Παρασκευή 01:00μμ έως 09:00μμ


  Επιθυμώ να ενημερώνομαι για νέα και μελλοντικές προσφορές.


  Share This Story, Choose Your Platform!