29Μαΐ

ημερολόγιο Διατροφής │ 4 λόγοι για να πίνεις νερό με λεμόνι κάθε πρωί!

Ξεκινώντας την ημέρα σου με αυτό το υγιεινό αφέψημα μπορεί να βοηθήσει το σώμα σου στην αποτοξίνωση, την απώλεια βάρους και σε πολλά άλλα οφέλη για την υγεία και την ενίσχυση της!

Ας δούμε τέσσερις (4) σοβαρούς λόγους ώστε να κάνεις αυτό το γρήγορο αφέψημα μέρος του  «τελετουργικού» του πρωινού σου!

  • Σε βοηθά να αποτοξινώνεσαι κάθε ημέρα. Ενώ τα λεμόνια μπορεί να φαίνονται αρκετά όξινα, είναι μια εκπληκτικά καλή πηγή αλκαλικού τροφίμου που μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση του pH του σώματός σου. Ο συνδυασμός αυτός ξυπνά το συκώτι και «ξεπλένει» τις δυσάρεστες τοξίνες.

 

  • Ξυπνά το πεπτικό σύστημα. Αυτό το απλό αλλά ισχυρό ποτό διεγείρει τον γαστρεντερικό σωλήνα, βελτιώνοντας την ικανότητα του σώματός σου να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά όλη την ημέρα και βοηθώντας να περάσουν μέσα από το σύστημά σου με ευκολία.

 

  • Ενισχύει την απώλεια βάρους. Ο χυμός του λεμονιού περιέχει πηκτίνη, μια διαλυτή ίνα που έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στον αγώνα για την απώλεια βάρους.

 

  • Καταπραΰνει την κοιλιακή αναστάτωση. Όταν πηγαίνεις για ύπνο με γεμάτο στομάχι, η ενοχλητική καούρα ή μια διογκωμένη κοιλιά μπορεί να σας ακολουθήσει στο πρωινό. Το χλιαρό νερό καθαρίζει το σύστημά σας, ενώ τα φλαβονοειδή από το χυμό λεμονιού μπορούν να βοηθήσουν να μειωθεί η οξύτητα στο στομάχι σου, ώστε να αισθανθείς καλύτερα πιο γρήγορα.