02Ιαν

ημερολόγιο Διατροφής | 9 συμβουλές διατροφής για το 2017!

Έχεις λάβει αποφάσεις για την νέα χρονιά; Πιθανόν, να έχεις εντάξει την διατροφή και την υγεία σου στις αλλαγές του 2017! Να θέλεις να την δεις (και πρέπει) με άλλο «μάτι»! Ποιο «ζεστά» που λένε! Εάν ναι, παρακάτω θα βρεις κάποιες συμβουλές που μπορούν να λειτουργήσουν ως «μπούσουλας» για την νέα χρονιά!!!

#1 Λαχανικά

Μην «ξεχνάς» να τρως λαχανικά, ειδικά τα πράσινα φυλλώδη όπως είναι το σπανάκι και το κατσαρό λάχανο. Εκτός από χαμηλά σε θερμίδες, τα πράσινα λαχανικά είναι κατάλληλα για να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

#2 Μερίδα

Πρέπει να βρείς τον τρόπο για να ελέγχεις τις μερίδες του φαγητού σου. Η μερίδα είναι εξατομικευμένη, καθώς εξαρτάται από τη συνιστώμενη ημερήσια κατανάλωση ενέργειας του κάθε ατόμου και καθορίζεται βάσει του φύλου, του σωματικού βάρους, της φυλής, του ύψους και της ηλικίας.

#3 Πρόχειρο φαγητό & Σνακς  

Απέφυγε το πρόχειρο και χαμηλής θρεπτικής αξίας φαγητό. Όσο αφορά τα συνιστώμενα υγιεινά σνακ, μπορεί να είναι φρούτα, ξηροί καρποί, μπάρες δημητριακών αντί των τσιπς ή ενός γλυκού που είναι γεμάτα από λιπαρά.

#4 Ετικέτες τροφίμων

Όταν αγοράζεις τρόφιμα από το super market να μην ξεχνάς να διαβάζεις την διατροφική ετικέτα του κάθε προϊόντος . Oι ετικέτες στα τρόφιμα, μπορούν να σε βοηθήσουν να ενημερωθείς πριν επιλέξεις κάποιο προϊόν και να αποφασίσεις εάν θα το συμπεριλάβεις ή όχι στη διατροφή σου, έτσι ώστε να μπορείς να κάνεις συνειδητές επιλογές με βάση τις ατομικές σου ανάγκες.

#5  Άσκηση

Ξεκίνα γυμναστήριο και ακολούθησε ένα πρόγραμμα άσκησης με συχνότητα 2-3 φορές  την εβδομάδα!

#6 Κάψε Θερμίδες διασκεδάζοντας

Αυτή η συμβουλή είναι εύκολη, γιατί είναι «διασκεδαστική». Οργάνωσε με τους φίλου σου πεζοπορίες, βόλτες με το ποδήλατο ή ξεκίνησε χορό. Θα κάψεις θερμίδες διασκεδάζοντας χωρίς καν να το καταλάβεις.

#7 Νερό, πολύ νερό

Μην συγχέεις την πείνα με την αφυδάτωση! Θα χρειαστείτε να πίνεις οκτώ έως δέκα μεγάλα ποτήρια νερό την ημέρα. Μην ανησυχείς δεν υπάρχουν θερμίδες στο νερό!

#8 Βόλτα

Δοκίμασε να κάνεις τις εξωτερικές σου δουλειές αφήνοντας το αυτοκίνητο πιο μακριά από τον προορισμό σου (περίπου 20’ λεπτά με τα πόδια). Kάνε ένα διάλειμμα από την εργασία σου και περπάτησε για 10’ λεπτά στην περιοχή γύρω από το γραφείο σου. Θα γυρίσεις πιο ανανεωμένος/η μιας  και 30’ λεπτά περπάτημα την ημέρα αρκούν για να κρατήσεις το μεταβολισμό σου σε υψηλά επίπεδα και να βελτιώσεις την εικόνα σου.

#9 Ανταμοιβή

Αν κάθε φορά που κάνεις κάτι από τα παραπάνω, δίνεις στον εαυτό σου ένα βραβείο, τότε η διαδικασία θα είναι πιο εύκολη! Η ικανοποίηση που παίρνουμε εμείς οι άνθρωποι, αν το σκεφτεί κανείς, είναι από μικρά πράγματα – όπως μια βόλτα, ένα γεύμα, μια αγορά, μια ευχάριστη συνομιλία με ένα αγαπημένο πρόσωπο!

Αυτές είναι μερικές εύκολες και διασκεδαστικές συμβουλές για να αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες και τον τρόπο σκέψης σου. Όλα είναι εφικτά αρκεί να το θέλεις! Ξεκίνησε τις αλλαγές, μην καθυστερείς!!!