ιστορίες της Κουζίνας | Madeleine!
Υλικά που θα χρειαστείς:
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 ¼ φλιτζάνι Βιτάμ Culinesse
1 φλιτζ. ζάχαρη
8 αυγά
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Φορμάκια για μαντλέν
Αλεύρι για τα φορμάκια
½ φλιτζ. Βιτάμ Culinesse για το άλειμμα
Πώς να τα φτιάξεις:
Κοσκίνισε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες. Στο μπολ του μίξερ χτύπα τα αυγά και τη ζάχαρη και όταν αφρατέψουν, χαμήλωσε την ταχύτητα του μίξερ, πρόσθεσε το μείγμα με το αλεύρι και το Βιτάμ Culinesse και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να ενωθούν. Αύξησε πάλι την ταχύτητα του μίξερ και χτύπα για άλλα 1′-2′ λεπτά. Άλειψε τις φόρμες μαντλέν με Bιτάμ Culinesse, αλεύρωσέ τες και τίναξε το περιττό αλεύρι να φύγει. Γέμισε τις φόρμες με τη ζύμη και ψήσε για περίπου 10′ λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C. Όταν θα βγάλεις τις μαντλέν από το φούρνο, άφησέ τις να κρυώσουν για 5′-10′ λεπτά, ώστε να μη χάσουν τη φόρμα τους στο ξεφορμάρισμα. Όταν κρυώσουν καλά, μπορείς να τις δοκιμάσεις!
Καλή επιτυχία!
Social media