08Σεπ

ημερολόγιο Διατροφής | Say CHEESE…

Οι Έλληνες, είμαστε λαός που τρώει το περισσότερο τυρί στην Ευρώπη, αν αναλογιστούμε ότι έχουμε κατανάλωση 23 κιλών/ κατά κεφαλήν και ξεπερνούμε ακόμα και τους διάσημους σε θέματα τυροκομίας Γάλλους. Συνήθως, τρώμε τυρί όλες τις ώρες της ημέρας και σε όλα μας τα γεύματα. Είναι σημαντικό όμως να γνωρίζουμε κάποια πράγματα όταν πάμε να αγοράσουμε τυρί:

  • Να ξέρουμε για ποια χρήση το θέλουμε. Άλλο τυρί χρειαζόμαστε για να ρίξουμε στα ζυμαρικά μας και άλλο θα βάλουμε στο τοστ μας ή στο σαγανάκι που θα φτιάξουμε.
  • Να προσέχουμε το τυρί να έχει σωστό ομοιόμορφο χρώμα και σχήμα και να μην παρουσιάζει αλλοιώσεις, δυσχρωμίες.
  • Να αγοράζουμε όσο τυρί πρόκειται να καταναλώσουμε σε 3-4 μέρες και όχι περισσότερο διότι μπορεί να μας χαλάσει ακόμα και μέσα στο ψυγείο.
  • Να ελέγχουμε το εξωτερικό του περίβλημα ώστε να είναι ακέραιο και τέλος
  • Να ελέγχουμε την ημερομηνία παραγωγής και λήξης όταν πρόκειται για συσκευασμένα τυριά