ιστορίες της Κουζίνας │ Πεντανόστιμο χταπόδι στην κατσαρόλα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 χταπόδι 1 με 1 1/2 κιλό
1 κιλό κρεμμυδάκια ξερά, μικρά για στιφάδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 κ.σ. ξίδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
4 φύλλα δάφνης
3-4 κόκκοι μπαχάρι
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό ντομάτα
Πώς να το φτιάξετε:
- Καθαρίστε το κρεμμύδι και κρατήστε το ολόκληρο.
- Στη συνέχεια καθαρίστε τα κρεμμυδάκια.
- Βάλτε το χταπόδι στη φωτιά με το κρασί, το ξίδι και το μεγάλο κρεμμύδι.
- Αφήστε το να βράσει μέχρι να βγάλει το νερό του.
- Μόλις βράσει, το κόβετε σε κομμάτια και αφαιρείτε το κρεμμύδι.
- Προσθέστε τον χυμό ντομάτας, το λάδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά, 2 φλιτζάνια νερό και τα κρεμμυδάκια.
- Αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
Bonus tips: Αποφύγετε να βράσετε το χταπόδι με νερό, γιατί σκληραίνει! Βράστε το σε κρασί, ξίδι και με ένα κρεμμύδι!
Θερμίδες: 100 γραμμάρια χταπόδι στην κατσαρόλα, αποδίδουν 190 θερμίδες (Kcal).
Καλή σας όρεξη!
Social media