11Απρ

ιστορίες της Κουζίνας │ Πεντανόστιμο χταπόδι στην κατσαρόλα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 χταπόδι 1 με 1 1/2 κιλό
1 κιλό κρεμμυδάκια ξερά, μικρά για στιφάδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 κ.σ. ξίδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
4 φύλλα δάφνης
3-4 κόκκοι μπαχάρι
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό ντομάτα

Πώς να το φτιάξετε:

  1. Καθαρίστε το κρεμμύδι και κρατήστε το ολόκληρο.
  2. Στη συνέχεια καθαρίστε τα κρεμμυδάκια.
  3. Βάλτε το χταπόδι στη φωτιά με το κρασί, το ξίδι και το μεγάλο κρεμμύδι.
  4. Αφήστε το να βράσει μέχρι να βγάλει το νερό του.
  5. Μόλις βράσει, το κόβετε σε κομμάτια και αφαιρείτε το κρεμμύδι.
  6. Προσθέστε τον χυμό ντομάτας, το λάδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά, 2 φλιτζάνια νερό και τα κρεμμυδάκια.
  7. Αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να δέσει η σάλτσα του.

 Bonus tips: Αποφύγετε να βράσετε το χταπόδι με νερό, γιατί σκληραίνει! Βράστε το σε κρασί, ξίδι και με ένα κρεμμύδι!

Θερμίδες: 100 γραμμάρια χταπόδι στην κατσαρόλα, αποδίδουν 190 θερμίδες (Kcal).

Καλή σας όρεξη!