25Μαΐ

ιστορίες της Κουζίνας | Πεντανόστιμα σπιτικά chips λαχανικών!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

Παντζάρια, Πατάτες, Γλυκοπατάτες, Καρότα, Αλάτι, Ελαιόλαδο, Ρίγανη.

Δες πώς να τα φτιάξεις:

Πλύνε πολύ καλά τα λαχανικά και ξεφλούδισε τις πατάτες. Κόψε σε λεπτά chips όλα τα λαχανικά, χρησιμοποιώντας το peeler (ξέρεις, εκείνο το εργαλείο που έχουμε για το ξεφλούδισμα). Ρίξε τα σε μια λεκάνη με νερό για 1- 2 ώρες, αλλάζοντάς το συχνά. Τοποθέτησέ τα σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας πάνω- κάτω, έτσι ώστε να στεγνώσουν καλά. Αφαίρεσε το χαρτί και ρίξε τα σ’ ένα ταψί (να μην κολλούν μεταξύ τους), που έχεις καλύψει με λαδόκολλα. Άπλωσε μια μικρή ποσότητα λαδιού, μ’ ένα πινελάκι σε όλα τα λαχανικά και πασπάλισε με αλάτι και ρίγανη. Έχε ήδη προθερμάνει τον φούρνο σου στους 200° βαθμούς και ψήσε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Καλή απόλαυση!

Θερμίδες: Μια μερίδα τσιπς λαχανικών αποδίδει περίπου 150 θερμίδες (Kcal).