20Απρ

ιστορίες της Κουζίνας │ Παραδοσιακός χαλβάς της Κυρά Ναυσικάς!

Υλικά που θα χρειαστείς (για 10 μερίδες):

200 γρ. σιμιγδάλι χοντρό

100 ml ηλιέλαιο

150 γρ. ζάχαρη

800 ml νερό

5 γρ. κανέλα τριμμένη

2 γρ. γαρίφαλο τριμμένο

100 γρ. πετιμέζι

50 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα

50 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα

50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Πώς να τον φτιάξεις:

Ρίξε το ηλιέλαιο στην κατσαρόλα να κάψει. Στή συνέχεια, ρίξε το σιμιγδάλι, τα μπαχαρικά, τους ξηρούς καρπούς και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακάτεψε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Στη συνέχεια, πρόσθεσε τη ζάχαρη και ρίξε το νερό σιγά σιγά ανακατεύοντας. Πρόσθεσε το μέλι και ανακάτεψε μέχρι να πήξει. Βάλε το χαλβά σε μια φόρμα και άφησέ τον να κρυώσει τουλάχιστον για μία ώρα. Σέρβιρε περιχύνοντας με πετιμέζι, ξηρούς καρπούς και σταφίδες.

Καλή απόλαυση!

Θερμίδες: Μια μερίδα χαλβά αποδίδει 340 θερμίδες (kcal).