26Ιούν

ιστορίες της Κουζίνας | Λαχταριστό cheesecake με passion fruits!

Υλικά που θα χρειαστείς (για 10-12 άτομα):

200 γρ. δημητριακά ολικής αλέσεως
75 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
2 κ.σ. φρέσκο γάλα
80 γρ. ζάχαρη άχνη
6 γρ. φύλλα ζελατίνης  (3 μικρά φύλλα ζελατίνης)
500 γρ. τυρί Philadelphia με χαμηλά λιπαρά
250 γρ. ανθότυρο
200 γρ. κρέμα γάλακτος light
Χυμό από ένα λεμόνι
Βανίλια για άρωμα

Πώς να το φτιάξεις:

Σε μπλέντερ χτύπησε τα δημητριακά μέχρι να γίνουν σαν χονδρό σιμιγδάλι. Το ανακατεύεις με το βούτυρο, το γάλα και το στρώνεις μέσα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 28 εκατοστά. Στη συνέχεια, ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°-180° C για 5′ λεπτά. Άφησε να κρυώσει. Ρίξε για 2′ λεπτά τις ζελατίνες μέσα σε παγωμένο νερό. Σε ένα κατσαρολάκι, ζέστανε ελαφρά τον χυμό λεμόνι, στράγγιξε και ρίξε μέσα τις ζελατίνες, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν. Σε ένα μπολ, χτύπησε με το μίξερ το τυρί κρέμα, το ανθότυρο, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και τις λιωμένες ζελατίνες. Στη συνέχεια, χτύπησε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη (σαν γιαούρτι) και πρόσθεσέ την (ανακατεύοντας με ένα κουτάλι απαλά) ώστε να ενσωματωθεί. Στρώσε την κρέμα πάνω από το μπισκότο και άφησε να κρυώσει μέσα στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον. Σέρβιρε αδειάζοντας από πάνω τα passion fruits.

Καλή απόλαυση!

Θερμίδες: Ένα κομμάτι cheesecake με passion fruits (100 γρ.) αποδίδει περίπου 330 θερμίδες (kcal).



Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email