ιστορίες της Κουζίνας │ Πεντανόστιμη συνταγή για μοσχαράκι φρικασέ!
Υλικά που θα χρειαστείς:
1 κ. μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
6-7 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 ματσάκια σέλινο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό
2 κρόκους αυγών
2-3 κουταλιές αλεύρι
Χυμό από 2 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Πώς να το φτιάξεις:
Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα νερό και ρίξτε το μοσχαράκι. Αφήστε το να βράσει έως ότου μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέστε τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, το σέλινο, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και 2 ποτήρια νερό. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το φαγητό να βράσει, σε μέτρια φωτιά, για 2 ώρες περίπου. Πριν σβήσετε το φαγητό, βάλτε 6 κουταλιές της σούπας ζωμό από το κρέας σε ένα μπολ, προσθέστε το αλεύρι και ανακατεύστε. Στη συνέχεια, ρίξτε τους κρόκους των αυγών και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύστε συνεχώς, για να μην κόψει η σάλτσα. Ρίξτε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και το φρικασέ είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Bonus tip: Το μοσχάρι περιέχει Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων!
Θερμίδες: 1 μερίδα αποδίδει 490 θερμίδες (Kcal).
Καλή σας όρεξη!
Social media