ιστορίες της Κουζίνας | Σαλάτα Μεσογείου με σως βαλσάμικου!
Υλικά που θα χρειαστείς (για 4-6 άτομα):
200-250 γρ. ντοματίνια
Λίγα φύλλα κάππαρης σε ξίδι
Λίγα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4-5 παξιμαδάκια Κυθήρων
50 γρ. κατίκι Δομοκού
1 κ.σ. κάππαρη σε ξίδι
Για τη σως:
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
Αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι
Πώς να την φτιάξεις:
Πλένεις τα ντοματίνια, τα κόβεις στη μέση και αφαιρείς το κοτσανάκι. Ρίξε όλα τα υλικά για τη σαλάτα σε μια μεγάλη σαλατιέρα εκτός από τα παξιμαδάκια, το τυρί, τη κάππαρη και ανακάτεψε πολύ καλά.
Για τη σως: Σε ένα σέικερ ή σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά ρίξε το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αλατοπίπερο και χτύπησε δυνατά ώστε να γίνουν ένα μείγμα. Σε πιατέλα, ρίξε την σαλάτα, περίχυσε την σως και από επάνω ρίξε τα παξιμαδάκια, το τυρί και τελειώνουμε με την κάππαρη.
Καλή απόλαυση!
Θερμίδες: Μια μερίδα (1/6 συνταγής) σαλάτα μεσογείου αποδίδει 150 θερμίδες (kcal).
Social media