ιστορίες της Κουζίνας │ Ψάρι με λαχανικά στην λαδόκολλα!
Υλικά που θα χρειαστείς (για 4 άτομα):
4 τσιπούρες 300-500 γραμμάρια αλλά μπορείς να επιλέξεις οποιοδήποτε ψάρι θέλεις!
2 ντομάτες ώριμες
2 κολοκυθάκια
1 καρότο
1 φρέσκο κρεμμύδι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνη
Λίγο σέλινο
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
Χυμό από ένα λεμόνι
Πιπέρι
Αλάτι
Πώς να τις φτιάξεις:
Καθάρισε και πλύνε καλά τις τσιπούρες και μετά αλατοπιππέρωσε. Τοποθέτησε κάθε ψάρι σε μια λαδόκολλα. Πλύνε τα λαχανικά, ψιλόκοψε και αλάτισέ τα όλα μαζί. Κομμάτιασε τη δάφνη και μαζί με λίγο μίγμα λαχανικών γέμισε την κοιλιά των ψαριών. Τα υπόλοιπα λαχανικά μοιράστε τα κατά μήκος, επάνω στο κάθε ψάρι. Ρίξε μια κουταλιά ελαιόλαδο πάνω από την κάθε τσιπούρα και από τα λαχανικά. Κλείσε καλά την λαδόκολλα. Τοποθέτησέ τα σε ταψί και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° βαθμούς για 50Ꞌ λεπτά στον αέρα. Προαιρετικά, περίχυσε με λαδολέμονο και ρίγανη ενώ πρώτα τα έχεις χτυπήσει καλά!
Bonus tip: Το ψάρι θέλει αλάτι και λάδι. Το αλάτι στο ψάρι μπαίνει μόνο πριν το ψήσιμο και το λάδι μπαίνει επάνω από το αλάτι!
Θερμίδες: 1 μερίδα ψάρι με λαχανικά αποδίδει περίπου 275 θερμίδες (Kcal).
Καλή σας όρεξη!
Social media