29Φεβ

ιστορίες της Κουζίνας │ Κόκκινα φασόλια με ρύζι!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

150 γραμμάρια φασόλια ξερά, κόκκινα
150 γραμμάρια φασόλια, μαυρομάτικα
1 συσκευασία  «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών Knorr
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και 3 κουταλιές σούπας επιπλέον (για το σοτάρισμα του καλαμποκιού)
3 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 πιπεριές πράσινες, κομμένες
400 γραμμάρια ντοματάκια κονκασέ, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
1½ φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκκο
150 γραμμάρια καλαμπόκι κονσέρβας, στραγγισμένο

 Πώς να τα φτιάξετε:

Βάλτε τα φασόλια να φουσκώσουν, αρκετές ώρες, σε νερό που τα σκεπάζει. Τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε και τα βράζετε για 1 ώρα σε νερό, μέσα στο οποίο έχετε ρίξει τον ζωμό λαχανικών. Μόλις ετοιμαστούν, τα στραγγίζετε ξανά και τα αφήνετε στην άκρη. Σε κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Προσθέστε τα ντοματάκια, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και τέλος τα φασόλια. Σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά, ώσπου τα υλικά να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους. Σε ένα άλλο σκεύος, βράζετε το ρύζι, χωρίς να το αφήσετε να φουσκώσει, και το στραγγίζετε. Σε βαθύ τηγάνι, ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το καλαμπόκι. Προσθέστε το ρύζι, τα φασόλια και λίγο αλάτι. Ανακατέψτε καλά µε ξύλινη κουτάλα και σερβίρετε!

Bonus tip: Ρίξτε επάνω στο πιάτο ξερό δυόσμο, του πάει πολύ!

Θερμίδες: 1 μερίδα κόκκινα φασόλια με ρύζι αποδίδουν 425 θερμίδες (Kcal).

Καλή σας όρεξη!

logo Ο «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών της Knorr είναι ένας υψηλής ποιότητας ζωμός, εμπνευσμένος από τον παραδοσιακό, σπιτικό τρόπο παρασκευής ζωμού. Ένας αρμονικός & γευστικά πλούσιος συνδυασμός προσεκτικά επιλεγμένων συστατικών, που έχουν βράσει σε χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα, συμπυκνώνεται πρωτοποριακά σε μια μικρή συσκευασία. Διαλύεται εύκολα στο μαγείρεμα και αναδεικνύει μοναδικά τη φυσική γεύση των φρέσκων συστατικών που χρησιμοποιείτε. 1) Χωρίς συντηρητικά 2) Χωρίς τεχνητές χρωστικές 3) Χωρίς πρόσθετα τεχνητά ενισχυτικά γεύσης 4) Κατάλληλο για δίαιτα ελεύθερη γλουτένης 5) Κατάλληλο για χορτοφάγους

 



     

     

     

    TAGS:

    , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,