12Φεβ

ιστορίες της Κουζίνας │ Κεφτεδάκια από αρακά!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

500 γραμμάρια αρακά
150 γραμμάρια φέτα
1 αυγό ολόκληρο και ένα κρόκο αυγού
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1  κουταλιά της σούπας σουσάμι
1  κουταλιά του γλυκού κύμινο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα και πιπέρι

Πώς να τα φτιάξετε:

Βάλτε νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει, ρίξτε τον αρακά και βράστε τον για 15Ꞌ λεπτά. Στραγγίστε τον αρακά και ενώ είναι ακόμα ζεστός, λιώστε τον στο multi. Αφήστε να κρυώσει και ενσωματώστε, τα υπόλοιπα υλικά. Αφήστε το μίγμα στο ψυγείο για μισή ώρα. Στη συνέχεια, πλάστε τους κεφτέδες, αλευρώστε και τηγανίστε σε καυτό λάδι, περίπου ένα λεπτό από κάθε μεριά. Βγάλτε τους σε μια πιατέλα όπου έχετε τοποθετήσει απορροφητικό χαρτί ώστε να απορροφά το λάδι. Σερβίρετε αμέσως!

Bonus tip: Συνοδέψτε τα, με φρέσκια ντομάτα και γιαούρτι!

Θερμίδες: 1 μερίδα kεφτεδάκια από αρακά αποδίδει 250 θερμίδες (Kcal).

Καλή σας όρεξη!



Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email