ιστορίες της Κουζίνας | Αγκινάρες με αρακά!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
8-10 αγκινάρες καθαρισμένες (φρέσκες ή κατεψυγμένες, αυτή την περίοδο προτιμήστε φρέσκες!)
1/2 κιλό αρακά
2 καρότα
4 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
Χυμό ενός λεμονιού
1 μικρό ματσάκι άνηθο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Πώς να το φτιάξετε:
Σοτάρετε το κρεμμυδάκι και τα καρότα στο λάδι και πριν κοκκινίσει το κρεμμύδι προσθέτετε τις αγκινάρες, τις πατάτες και τον αρακά. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3′-4′ λεπτά και προσθέτετε ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμόνι και τον άνηθο ψιλοκομμένο. Βράζετε έως ότου να ψηθούν τα λαχανικά. Εάν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό ακόμη. Σερβίρετε!
Bonus Tip: Για να μη μαυρίσουν οι αγκινάρες μέχρι να τις βάλουμε για μαγείρεμα τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό όπου έχουμε ρίξει το χυμό ενός λεμονιού!
Θερμίδες: 1 μερίδα αποδίδει 450 θερμίδες (Kcal).
Καλή όρεξη!
Social media