27Ιαν

ιστορίες της Κουζίνας │ Μπριζόλες μαριναρισμένες σε πορτοκάλι!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 μπριζόλες χοιρινές, από σπάλα με το κόκαλο (πάχους περίπου 2 εκ.)
Χυμός από 2 πορτοκάλια
Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
1 σκελίδα σκόρδου, κοπανισμένη
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
Αλάτι
Πιπέρι

 Πώς να τις φτιάξετε:

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τις 2 κουταλιές λάδι, το σκόρδο και το δεντρολίβανο. Βάζουμε τις μπριζόλες και ανακατεύουμε ώστε να βραχούν καλά από τη λιγοστή μαρινάδα. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες (ή ιδανικά από το προηγούμενο βράδυ!). Ενδιαμέσως, τις γυρνάμε για να μαριναριστούν ομοιόμορφα.

Βγάζουμε τις μπριζόλες 15 λεπτά πριν από το ψήσιμο. Τις στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό) σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και βάζουμε τις μπριζόλες (αν δεν χωράνε όλες μαζί, τις ψήνουμε σε δύο δόσεις διαιρώντας τα υλικά). Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα και αλατοπίπερο και ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Bonus Tip: Να μαρινάρεις τις μπριζόλες από το προηγούμενο βράδυ!

θερμίδες (Kcal): 1 μπριζόλα αποδίδει 520 Kcal

Καλή όρεξη!