25Ιαν

ιστορίες της Κουζίνας │ Καλαμάρια γεμιστά!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

200-300 γρ. χόρτα για πίτα (καυκαλήθρες, μυρώνια, σεσκουλάκι, παπαρούνες, αγριοπρασάκια, λάπαθα)
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
200 γραμ. γραβιέρα
1 κιλό μέτρια καλαμαράκια
2 πιπεριές Φλωρίνης
Ψωμί
1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Πώς να τα φτιάξετε:

Καθαρίζουμε τα χόρτα, τα ξεπλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και εν συνεχεία τα στραγγίζουμε, για να φύγει τελείως το νερό. Τσιγαρίζουμε τα χόρτα µε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε σε µια λεκάνη τη γραβιέρα και προσθέτουμε μέσα σε αυτή τα τσιγαριστά χόρτα, για να γεμίσουμε τα καλαμάρια.

Παίρνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τις βρέχουμε με ελαιόλαδο, τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο στον φούρνο στους 200ο για 30Ꞌ λεπτά. Αφού τις βγάλουμε από το φούρνο, και κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και τα γεμίζουμε µε τα χόρτα και το τυρί. Τα κλείνουμε µε οδοντογλυφίδες.

Ετοιμάζουμε μεγάλα κρουτόν από ψωμί. Κόβουμε φέτες ψωμιού που να έχουν το μέγεθος του καλαμαριού (1 φέτα ψωμιού για κάθε καλαμάρι). Τις ψήνουμε στο τηγάνι µε ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και τις βάζουμε σε μέτριο φούρνο (στους 180°C), για 4-5 λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν. Περνάμε τα καλαμάρια από το τηγάνι, µε λίγο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, να ψηθούν απ’ όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε. Χαράζουμε τα καλαμάρια µε κάθετες μαχαιριές, κατά μήκος. Βρέχουμε µε λαδολέμονο. Σερβίρουμε!

Bonus Tip: Να βάζετε λίγα – λίγα τα καλαμαράκια στο τηγάνι για να μη «πέφτει» η θερμοκρασία του λαδιού!

Θερμίδες: 1 μερίδα αποδίδει 350 Kcal.

Καλή σας όρεξη!



Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email