ιστορίες της Κουζίνας | Φασολάδα με χοιρινό!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
150 γρ. Βιτάμ κλασικό
Μία πρέζα πιπέρι καγιέν
2 ψιλοκομμένα πράσα
1 μπαστουνάκι ψιλοκομμένο σέλερι
½ κιλό χοιρινό κιλότο (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
2 τριμμένα κρεμμύδια
250 γρ. χοντρά φασολάκια
2 ξεφλουδισμένες και κομμένες τομάτες ή 1 φλιτζάνι Σπιτική Τομάτα Pummaro
3 ψιλοκομμένες μακρόστενες γλυκές πιπεριές
1 μερίδα “Σπιτικό ζωμό” βοδινού
Αλάτι και πιπέρι
Πώς να την φτιάξετε:
- Βάζουμε τα φασόλια να φουσκώνουν σε ένα μπολ με κρύο νερό από το προηγούμενο βράδυ της μέρας που θα θελήσουμε να φτιάξουμε φασολάδα με χοιρινό.
- Την επομένη μέρα, τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τα καλύπτουμε με νερό, και τα βράζουμε για 5 λεπτά και ύστερα τα σουρώνουμε.
- Σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό “μαραίνουμε” τα κρεμμύδια, τα πράσα, το σέλερι και τις πιπεριές, και στη συνέχεια προσθέτουμε το Βιτάμ κλασικό και το χοιρινό, για να σοταριστούν όλα μαζί σε μέτρια φωτιά.
- Και, τέλος, βάζουμε στην κατσαρόλα τις τομάτες, τα φασόλια, τον κύβο, 4 φλιτζάνια νερό, αλάτι και τα πιπέρια (καγιέν και μαύρο), χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη φασολάδα με χοιρινό για περίπου 1½ ώρα.
Καλή όρεξη!
Social media