16Οκτ

ιστορίες της Κουζίνας | Πεντανόστιμη ομελέτα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
3 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
1 κουταλάκι ξερό βασιλικό
1 κουταλάκι ρίγανη τριμμένη
1 κουταλιά ζάχαρη
10 αυγά
3 κουταλιές γάλα εβαπορέ
4 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι

Πώς να την φτιάξετε:

Κόβετε τις τομάτες σε φέτες, αφαιρείτε τους σπόρους και τις στραγγίζετε λίγο. Αλείφετε με 2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse ένα ταψί περίπου 22 εκ. και στρώνετε τον πάτο του με τις τομάτες. Τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, πιπέρι, το βασιλικό, τη ρίγανη, τη ζάχαρη και 1 κουταλιά Βιτάμ Culinesse και ψήνετε τις τομάτες μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους, στους 200°C για 10′ περίπου. Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα, την παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι και τα ρίχνετε επάνω στις τομάτες. Ψήνετε την ομελέτα για 25′ περίπου. 5′ λεπτά πριν τη βγάλετε από το φούρνο τη βάζετε κάτω από ζεστό γκριλ να «γκρατιναριστεί» στην επιφάνεια.

Καλή όρεξη!