ιστορίες της Κουζίνας | Peperonata!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
150 γρ. Βιτάμ κλασικό
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές κίτρινες
2 κρεμμύδια ξερά
80 ml μηλόξυδο (ή άλλο)
4 ντομάτες ώριμες
1 κ.σ. πέστο βασιλικού
100 γρ. παρμεζάνα χοντροτριμμένη
Αλάτι και πιπέρι
Πώς να την φτιάξετε:
Καθαρίζουμε τις πιπεριές και κόβουμε τις 4 πλευρές τους σε μικρά μπαστουνάκια. Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε ένα πλατύ αλλά βαθύ σκεύος ρίχνουμε το Βιτάμ, τις πιπεριές, την ντομάτα και το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το ξύδι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 35′ με 40′ λεπτά. Όταν είναι σχεδόν έτοιμες οι πιπεριές, ρίχνουμε το pesto βασιλικού, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα 5′ λεπτά. Τέλος, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Social media