12Οκτ

ιστορίες της Κουζίνας | Τυρόπιτα με ανθότυρο και λιαστή ντομάτα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας
4 φλιτζ. ανθότυρο, τριμμένο
4-5 κομματάκια λιαστή ντομάτα
1 φλιτζ. μοτσαρέλα, τριμμένη
1/2 φλιτζ. κασέρι, τριμμένο
1 ½ φλιτζ. γάλα
2 αυγά
3 κουταλιές βιτάμ και 1 κουταλιά λιωμένο, για το άλειμμα της φόρμας
1/2 κουταλάκι αλάτι

Πώς να την φτιάξεις:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ανθότυρο, τα αβγά χτυπημένα, τη λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη, τη μοτσαρέλα, το αλάτι και το βιτάμ, λιωμένο. Ανακατεύουμε τα υλικά και κατόπιν προσθέτουμε το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, έως ότου γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε μια φόρμα με βιτάμ και στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας, φροντίζοντας να καλυφθεί η βάση και τα πλαϊνά τοιχώματά της. Τρυπάμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια του φύλλου και το χαράσουμε ομοιόμορφα στις άκρες με ένα ψαλίδι. Στρώνουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, το μείγμα του ανθότυρου πάνω από το φύλλο της σφολιάτας και πασπαλίζουμε την επιφάνεια της πίτας με το κασέρι. Ψήνουμε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35′-40′ λεπτά, έως ότου ροδίσει η επιφάνειά της. Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο, και αφού κρυώσει λίγο ξεφορμάρουμε την πίτα και τη σερβίρουμε σε μια πιατέλα είτε ολόκληρη, ή κομμένη σε κομμάτια.

Καλή όρεξη!