22Ιούν

ιστορίες της Κουζίνας | Ξιφίας στο φούρνο!

Υλικά που θα χρειαστείτε (για 4 άτομα):

1 κιλό ξιφία σε φέτες
2 αντζούγιες ψιλοκομμένες
1 κ.γ. εστραγκόν
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. κάππαρη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς να τον φτιάξετε: 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε σε ένα ταψί το ψάρι μαζί με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Ψήνετε για 20 λεπτά μέχρι να γίνει το ψάρι. Ετοιμάζετε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα συστατικά. Περιχύνετε με αυτή το ψάρι. Σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

Θρεπτική αξία (4 μερίδες)

Θερμίδες: 530 Kcal
Υδατάνθρακες: 15 γρ.
Πρωτεΐνη: 49 γρ.
Λιπαρά: 30 γρ.