11Ιούν

ιστορίες της Κουζίνας | Ριζότο με λαχανικά!

Υλικά που θα χρειαστείς (για 2 άτομα):

1/4 κιλού ρύζι για ριζότο
1 κρεμμύδι ξερό
1 μικρή συσκευασία μανιτάρια (250γρ.)
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
2 κολοκυθάκια
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο

Πώς να το φτιάξεις:

Ζέστανε 3/4 του λίτρου νερό. Κόψε τα μανιτάρια σε φέτες, το καρότο σε ροδέλες, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα κολοκυθάκια σε τετραγωνάκια. Σε μια κατσαρόλα ρίξε λίγο ελαιόλαδο και τσιγάρισε ελαφρά το ρύζι, το κρεμμύδι και τέλος ρίξε το σκόρδο ψιλοκομμένο ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήσε με το κρασί και λίγο-λίγο, πρόσθεσε το ζεστό νερό και τα λαχανικά. Συνέχισε, ανακατεύοντας μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο του το ζουμί. Αλατοπιπερώνεις και σερβίρεις αμέσως.

Καλή όρεξη!