03Ιούν

ιστορίες της Κουζίνας | Τουρλού!

Υλικά που θα χρειαστείτε (για 4 άτομα):

3 μελιτζάνες αργίτικες, κομμένες σε χοντρές φέτες
3 κολοκυθάκια, κομμένα σε χοντρές φέτες
½ κιλό φρέσκα φασόλια (μπαρμπούνια) καθαρισμένα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
1 φλιτζ. ντομάτα λιωμένη
1 καυτερή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς να το φτιάξετε:

Σε μια κατσαρόλα διαμέτρου 25 εκ. σοτάρετε σε χαμηλή θερμοκρασία το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα φασόλια, την ντομάτα, την πιπεριά, το σκόρδο, τις μελιτζάνες, το αλάτι και το πιπέρι. Αφού σιγοβράσουν για λίγο, ρίχνετε τα κολοκυθάκια και συμπληρώνετε λίγο ζεστό νερό. Αφήνετε το φαγητό σε χαμηλή θερμοκρασία να σιγοβράσει για περίπου 30′ λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό ακόμη, με προσοχή όμως να μη μείνουν πολλά υγρά στο φαγητό. Σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!