25Μαΐ

ημερολόγιο Διατροφής | Τροφές που θα σας βελτιώσουν την διάθεση! (Part 2)

Για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας, ενδείκνυται, η κατανάλωση ή η αποφυγή των παρακάτω:

✔  Περιορίστε την κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής που περιέχουν το αμινοξύ φαινυλαλανίνη. Η φαινυλαλανίνη περιέχει τη χημική φαινόλη, η οποία είναι ιδιαίτερα αλλεργιογόνος παράγοντας. Οι περισσότεροι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη είναι αλλεργικοί σε ορισμένες ουσίες. Εάν πάρετε ένα συμπλήρωμα διατροφής χωρίς σύνθετα αμινοξέα, αναζητήστε ένα προϊόν που δεν περιέχει φαινυλαλανίνη, όπως αυτά που παρασκευάζονται από την Ecological Formulas. Για τον ίδιο λόγο, να αποφεύγετε τεχνητές γλυκαντικές ουσίες τύπου ασπαρτάμη (όπως Equal, NutraSweet) αφού η φαινυλαλανίνη είναι ένα από τα βασικά συστατικά αυτών των ουσιών.

✔  Αποφύγετε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη. Η κατανάλωση κρέατος ή τηγανισμένων φαγητών, όπως τα χάμπουργκερ και οι τηγανητές πατάτες, οδηγεί σε νωθρότητα, βραδύτητα σκέψης, και κόπωση.

✔  Μειώστε την πρόσληψη συμπυκνωμένων σακχάρων. Ο οργανισμός αντιδρά πιο γρήγορα με την παρουσία των απλών σακχάρων από ότι στους σύνθετους υδατάνθρακες. Κόπωση και κατάθλιψη προκύπτουν από την αύξηση της ενέργειας που παρέχεται από συμπυκνωμένα σάκχαρα.

✔  Αποφύγετε το αλκοόλ και τα κατεργασμένα τρόφιμα.

✔  Είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνετε επαρκείς ποσότητες βιταμινών Β και ψευδαργύρου (οστρακοειδή, σπόροι κολοκύθας, μανιτάρια, σόγια και κρέατα είναι πλούσια στις παραπάνω βιταμίνες).

✔  Λάβετε υπόψιν σας ότι οι τροφικές αλλεργίες προκαλούν ή συμβάλλουν στην κατάθλιψη.

Δείτε ΕΔΩ το 1ο μέρος του άρθρου (Part 1).