ιστορίες της Κουζίνας | Πεντανόστιμη παραδοσιακή φασολάδα!
Υλικά που θα χρειαστείς:
500 γρ. φασόλια ξερά
3 καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
400 γρ. ντοματάκια
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
3 κλωνάρια σέλινο
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
Πώς να τη φτιάξεις:
Μούσκεψε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη ημέρα τα ξεπλένεις και τα βράζεις σε σιγανή φωτιά, 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζεις και ξεπλένεις την κατσαρόλα. Ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδια και τα καρότα για 3′ λεπτά. Πρόσθεσε τα ντοματάκια, το αλάτι, το πιπέρι, την πιπερίτσα και το σέλινο. Μόλις πάρει βράση η σάλτσα, ρίξε τα φασόλια και ένα λίτρο χλιαρό νερό. Συνέχισε το βράσιμο μέχρι να χυλώσει η φασολάδα. Αφαιρείς στο τέλος την καυτερή πιπερίτσα και σερβίρεις τη φασολάδα ζεστή!
Καλή όρεξη!
θερμίδες: Μια μερίδα (εστιατορίου) φασολάδα αποδίδει 460 θερμίδες (kcal).
Social media