ιστορίες της Κουζίνας | Ωραία μέρα σήμερα για ομελέτα!
Ωραία μέρα σήμερα για μια νόστιμη ομελέτα! Και… θα μου πεις, ομελέτα είναι! Υπάρχει ομελέτα που να μην είναι νόστιμη; Ναι, αγαπητή/ε μου «κυκλοφορούν» κάτι ομελέτες εντελώς άνοστες! Μη σου τύχει!!! Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα θυμηθείς! Μόνο αυτό έχω να σου πω!
Υλικά που θα χρειαστείς (για 3-4 άτομα):
8 αβγά
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 ξερό κρεμμύδι
½ ματσάκι μαϊντανό
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
2 κ.σ. αλεύρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Πώς να την φτιάξεις:
Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι και κόβεις λεπτές φέτες τα μανιτάρια. Ζεσταίνεις ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο και σοτάρεις καλά το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνεις και τα μεταφέρεις σε ένα μεγάλο μπολ. Τα ανακατεύεις με το μαϊντανό, την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και το αλεύρι. Χτυπάς τα αβγά με το γάλα και τα ρίχνεις στα μανιτάρια. Αδειάζεις το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 20 εκ. περίπου και ψήνεις την ομελέτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° βαθμούς, για 25′ λεπτά περίπου.
Καλή όρεξη!
Social media