17Ιούλ

ιστορίες της Κουζίνας | Καρπουζόπιτα για να γλείφεις τα δάκτυλά σου!

Υλικά που θα χρειαστείς:

8 μέτριες φέτες καρπούζι
6 κ.σ ζάχαρη
6 κ.σ μέλι
100 γρ. βούτυρο
8 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. σουσάμι
1 κ.γ. κανέλα σκόνη
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Πώς να την φτιάξεις:

Κόψε το καρπούζι και αφαίρεσε την φλούδα του. Βγάλε από κάθε φέτα τους σπόρους. Στη συνέχεια, τις τοποθετείς μέσα σε ένα σουρωτήρι και πιέζεις καλά για να βγει ο χυμός του καρπουζιού. Λιώσε τη μισή ποσότητα από το βούτυρο και το ανακατεύεις με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μισό μέλι και όλη τη στυμμένη ψίχα του καρπουζιού, μέχρι να γίνει μια ζύμη ούτε πολύ ρευστή ούτε πολύ σφιχτή.

Άλειψε ένα μικρό ταψί με το υπόλοιπο του βουτύρου και πασπάλισε τον πάτο του με σουσάμι έως ότου τον καλύψει καλά. Στρώσε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού σε πάχος 2 εκατοστά και πασπάλισε ξανά με το σουσάμι. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 45′ λεπτά. Όταν ψηθεί και ροδίσει, την περιχύνεις με το υπόλοιπο μέλι. Πριν σερβίρεις, πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και κανέλα!

Καλή απόλαυση!

Θερμίδες: Μια μερίδα καρποζόπιτα (120 γρ.) αποδίδει 200 θερμίδες (kcal).