ιστορίες της Κουζίνας | Γαυροσαλάτα με σάλτσα λεμονιού!
Υλικά που θα χρειαστείς:
½ κιλό φρέσκο γαύρο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο
1 κ.γ. ρίγανη
1 ντομάτα κομμένη
1 πιπεριά κέρατο κομμένη σε ροδέλες
5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα:
Χυμό από 2 λεμόνια
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κ.γ. μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι
Πώς να την φτιάξεις:
Πλένουμε τον γαύρο, τον καθαρίζουμε και πετάμε τα κεφάλια. Τον στρώνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα απλωτά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κρασί. Βράζουμε για 10′ λεπτά και στραγγίζουμε προσεχτικά. Mόλις κρυώσει, αφαιρούμε το κεντρικό κόκαλο και ανοίγουμε σαν φιλετάκια τον γαύρο. Στρώνουμε τα φιλετάκια σε μια πιατέλα. Πάνω τους απλώνουμε την ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά. Xτυπάμε στο μπλέντερ τα υλικά της σάλτσας και περιχύνουμε τον γαύρο.
Καλή απόλαυση!
Social media