ιστορίες της Κουζίνας | Νόστιμα μπιφτέκια από φακές!
Υλικά που θα χρειαστείς (για 8 άτομα):
1 κούπα ωμές φακές
2½ κούπες νερό
¼ κούπας γάλα 1,5%
1 κούπα βρώμη
½ ψιλοκομμένο χλωρό κρεμμύδι
3 ασπράδια αυγού
½ κούπα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια
2/3 κούπας θρύμματα ψωμιού σικάλεως
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πώς να τα φτιάξεις:
Βράσε τις φακές με το νερό για περίπου 30′ λεπτά. Στη συνέχεια, σούρωσε για αρκετή ώρα και μέχρι να μείνουν τελείως στεγνές. Σε ένα μπολ ανάμειξε τις φακές, το γάλα, τη βρώμη, τα ασπράδια, τα καρύδια, το κρεμμύδι και βάλε τα στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου. Στη συνέχεια, ρίξε μέσα και τα θρύμματα του ψωμιού. Πλάσε το μείγμα ώστε τα μπιφτέκια να γίνουν ομοιογενή. Προθέρμανε το φούρνο στους 200ο C και ψήσε τα μπιφτέκια για 7′-9′ λεπτά από κάθε πλευρά.
Καλή όρεξη!
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (αφορούν μόνο τα κεφτεδάκια):
Μερίδα: 1/8 συνταγής
Θερμίδες: 290 kcal
Πρωτεΐνη: 12 γρ.
Υδατάνθρακες: 38 γρ.
Λίπος: 10 γρ.
Φυτικές Ίνες: 7,5 γρ.
Σημείωση: Μπορείς να τα συνοδεύσεις με σάλτσα ντομάτας και ζυμαρικά!
Social media