ιστορίες της Κουζίνας │Ντακάκια με «άρωμα» Μεσογείου!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
100 γρ. φέτα
8 ντακάκια κρίθινα, μικρά
1 ντομάτα ώριμη
Μισό αγγούρι
1 σκελίδα σκόρδο
4 κλαράκια φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
8 ελιές Καλαμών χωρίς το κουκούτσι
6 κ.τ.σ ελαιόλαδο
1 κ.τ.γ αλάτι
Πώς να τα φτιάξετε:
1. Ψιλοκόψτε την ντομάτα σε μικρά κυβάκια και τρίψτε το αγγούρι σε χοντρό τρίφτη.
2. Ρίξτε τα σε ένα μπολ, προσθέστε το αλάτι, ανακατεύστε καλά και βάλτε το μίγμα σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν τα περιττά υγρά.
3. Ανακατεύστε σε ένα άλλο μπολ, τη φέτα μαζί με το σκόρδο και τον δυόσμο.
4. Αλείψτε τα ντακάκια με την αρωματισμένη φέτα και βάλτε από πάνω μία κουταλιά, από το μίγμα της ντομάτας.
5. Ραντίστε τα ντακάκια με ελαιόλαδο , βάλτε στην κορυφή λίγα κομματάκια ελιές καλαμών και τα σερβίρετε!
Bonus tip: Πασπαλίστε με λίγη ρίγανη ή όποιο άλλο μυρωδικό σας αρέσει!
Θερμίδες: 1 μικρό ντακάκι με άρωμα μεσογείου (περίπου το 1/3 ενός κανονικού μεγέθους), αποδίδει 200 θερμίδες (Kcal).
Καλή σας όρεξη!
Social media