ιστορίες της Κουζίνας | Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι!
Υλικά που θα χρειαστείς (για 4 άτομα):
400 gr λευκό ρύζι
1 πιπεριά κόκκινη
1 μικρό λάχανο (περίπου 300 gr)
2 μεσαία κόκκινα κρεμμύδια
400 gr στήθος κοτόπουλου
4 κουταλιές βούτυρο
1-2 κουταλιές κόκκινη πάστα κάρυ
200 ml γάλα καρύδας
150 gr βλαστούς από φασολάκια
Πώς να το φτιάξεις:
- Βράζετε το ρύζι, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζετε το ρύζι. Ψιλοκόβετε την πιπεριά, το λάχανο και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Στην συνέχεια κόβετε το κοτόπουλο σε κομμάτια.
- Στο μεταξύ, ρίχνετε σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι το βούτυρο. Μετά προσθέτετε το κοτόπουλο και ανακατεύετε. Τηγανίζετε για 4′ λεπτά.
- Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τις πιπεριές και ανακατεύετε. Τηγανίζετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε το λάχανο και ανακατεύετε για 3 λεπτά ακόμη.
- Ρίχνετε την κόκκινη πάστα κάρυ, 50 ml ζεστό νερό και το γάλα καρύδας.
- Αφήνετε να βράσουν, και στη συνέχεια προσθέτετε τους βλαστούς από φασολάκια.
- Μοιράζετε το ρύζι σε 4 ζεστά πιάτα. Απλώνετε το κοτόπουλο και τα λαχανικά με τα λαχανικά κάρυ πάνω στο ρύζι. Μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά βερίκοκο μαρμελάδα ή σιρόπι τζίντζερ για να δώσετε στο πιάτο σας μια νόστιμη γλυκιά γεύση.
Θερμίδες: 1 μερίδα Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι αποδίδει 540 θερμίδες (Kcal).
Καλή σας όρεξη!
Social media