20Μαΐ

φουντ Μπλόγκερ │ Τα κυριότερα οφέλη των ακτινιδίων για την υγεία!

Η πληθώρα βιταμινών του, το καθιστά ως το καλύτερο μέσο για την άμυνα κατά των μικροβίων. Επίσης, απομακρύνει τον κίνδυνο θρομβώσεων στο κυκλοφορικό σύστημα και διασφαλίζει τη σωστή πέψη και την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου. Τέλος, συντελεί στη βελτίωση της όρασης, εξαιτίας του αντιοξειδωτικού λουτεΐνη που περιέχει.

Τα ακτινίδια είναι πλούσια σε κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία. Επίσης, διαθέτουν περισσότερη βιταμίνη C σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο φρούτο!

Τα 6 κυριότερα οφέλη των ακτινιδίων για την υγεία:

  1. Αντιοξειδωτικές ιδιότητες: Περιέχει μεγάλες ποσότητες από αντιοξειδωτικά. Η βιταμίνη C, την οποία περιέχει σε αφθονία, αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά υδατοδιαλυτά αντιοξειδωτικά και προστατεύει τον οργανισμό μας, από τον σχηματισμό ελεύθερων ριζών.
  2. Χοληστερίνη: Όταν το καταναλώνετε συστηματικά, μειώνει αποτελεσματικά την «κακή» χοληστερίνη, θωρακίζοντας την καρδιά και το αγγειακό μας σύστημα.
  3. Πεπτικό σύστημα: Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και κατά συνέπεια καταπολεμά αποτελεσματικά το φούσκωμα και τη δυσκοιλιότητα.Έρευνες συνδέουν την κατανάλωση ακτινιδίων, με ραγδαία μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου τον παχέος εντέρου.
  4. Όραση: Έχει μία από τις υψηλότερες συγκεντρώσεις σε λουτεΐνη, σε σχέση με άλλα φρούτα και λαχανικά και έρευνες έδειξαν, πως βοηθούν στην πρόληψη οφθαλμολογικών προβλημάτων και επιδείνωσης της όρασης, που σχετίζεται με την ηλικία και την πάροδο του χρόνου.
  5. Άσθμα: Έρευνες έχουν δείξει, πως η συστηματική κατανάλωσή του, σε συνδυασμό με μία ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, προστατεύει ιδιαίτερα τα παιδιά από την εμφάνιση ασθματικών κρίσεων.
  6. Χρόνιες ασθένειες: Η συστηματική κατανάλωσή του, βοηθά στην μείωση κινδύνου εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων, όπως είναι οι καρδιαγγειακές νόσοι, ο καρκίνος, ο διαβήτης τύπου 2 και η παχυσαρκία.