ιστορίες της Κουζίνας │ Πεντανόστιμες φακές με μελιτζάνες!
Υλικά που θα χρειαστείς:
-
250 γρ. φακές, βρασμένες
-
120 γρ. μελιτζάνες, κομμένες σε καρέ
-
100 γρ. ελαιόλαδο
-
80 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
-
Ξύσμα από λεμόνι
-
400 ml νερό
-
2 κ.σ ελαιόλαδο
-
Αλάτι
Πώς να τις φτιάξεις:
-
Ζέστανε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
-
Πρόσθεσε το μισό ελαιόλαδο και σόταρε την μελιτζάνα μέχρι να μαλακώσει και να πάρει έντονο χρώμα.
-
Απέσυρε την μελιτζάνα σε απορροφητικό χαρτί και αλάτισε.
-
Επανέφερε το τηγάνι και ζέστανε σε μέτρια φωτιά.
-
Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και «ίδρωσε» το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει καλά.
-
Αλάτισε, πρόσθεσε το σκόρδο και μαγείρεψε μέχρι να «μυρίσει».
-
Βάλε τις φακές, το νερό, το ξύσμα λεμονιού και σιγο-μαγείρεψε μέχρι να συμπυκνωθούν τα υγρά.
-
Στο τέλος, πρόσθεσε το ελαιόλαδο και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Bonus tips: Οι φακές είναι ένα πολύ υγιεινό όσπριο, πλούσιο σε φυτικές ίνες και σε πρωτεΐνες!
Θερμίδες: 1 μερίδα (300 γρ), αποδίδουν περίπου 330 θερμίδες (Kcal).
Καλή σας όρεξη!
Social media