ιστορίες της Κουζίνας │ Μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ πατάτας!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
500γρ. ντομάτα φρέσκια ή 1 συσκευασία χυμό ντομάτας εμπορίου
2 ποτήρια νερό περίπου
1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
½ κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 φύλλα δάφνης
4 κόκκοι ή ⅓ κ.γ. μπαχάρι αλάτι
Πιπέρι
Υλικά για τον πουρέ:
1 κιλό πατάτες
1 φλιτζ. γάλα
4 κ.σ. βούτυρο
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πώς να φτιάξετε το μοσχάρι:
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το πλένουμε με κρύο νερό. Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε άλλα 3 λεπτά. Προσθέτουμε τη ντομάτα και 1 ποτήρι νερό, το σκόρδο, την κανέλα, το κύμινο, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και τη ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα. Το αλάτι το βάζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Πώς να φτιάξετε τον πουρέ:
Βράζουμε τις πατάτες με κρύο νερό για 40 λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε το γάλα. Αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από μύλο λαχανικών ή τις διαλύουμε με εργαλείο για πουρέ. Ρίχνουμε τις πατάτες σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά ανακατεύοντας και τέλος, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε για λίγο ακόμη να πάρει ωραία υφή ο πουρές μας.
Bonus Tip: Βάλτε φρέσκο μαϊντανό στο σερβίρισμα! Θα «απογειώσει» το πιάτο!
Θερμίδες: 1 μερίδα αποδίδει 620Kcal.
Καλή όρεξη!
Social media