ιστορίες της Κουζίνας │ Σουβλάκια κοτόπουλου με σως γιαουρτιού!
Υλικά που θα χρειαστείς:
8 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε κομμάτια
2 κ.σ χυμό λεμόνι
4 κ.σ κρασί λευκό
2 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ δυόσμο φρέσκο και ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Αλάτι
Πιπέρι
Υλικά για τη σως γιαουρτιού:
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 κ.γ ελαιόλαδο
1 κ.σ της δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Πώς να τα φτιάξεις:
Ρίξε σε ένα μπολ τα κομμάτια του κοτόπουλου. Πρόσθεσε το χυμό λεμόνι, το κρασί, το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακάτεψε και άφησέ τα για 2 ώρες ώστε να μαριναριστεί το κοτόπουλο. Πέρασε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε καλαμάκια και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο ή στο γκριλ στους 180°C βαθμούς για 7′ λεπτά, την κάθε μια πλευρά. Βάλε όλα τα υλικά (για την σως) σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά. Σέρβιρε τα σουβλάκια με την σως.
Καλή όρεξη!
Bonus Tip: φροντίστε τα κομμάτια να έχουν το ίδιο πάχος, άρα και ίδιο ψήσιμο!
Θερμίδες: 1 καλαμάκι κοτόπουλου (κανονικού μεγέθους) αποδίδει περίπου 130 θερμίδες (Kcal).
Καλή σας όρεξη!
Social media