04Φεβ

ιστορίες της Κουζίνας | Σαλάτα με ρόκα και φορμαέλα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3 φέτες φορμαέλα Αράχωβας
1 ματσάκι ρόκα
1 μαρούλι κατσαρό
Πιπέρι κόκκινο σε κόκκους

Για τη σάλτσα:

1/4 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. ξίδι βαλσάμικο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς να την φτιάξετε:

Καθαρίζουμε τα φύλλα της ρόκας, τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια. Εξαρτάται από το μέγεθος των φύλλων της ρόκας. Αν τα φύλλα είναι μικρά, μπορούμε να τα αφήσουμε και ολόκληρα. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι. Πλένουμε το μαρούλι, το στραγγίζουμε και κρατάμε τα φύλλα του ολόκληρα. Σε ένα μπλέντερ, ή σε σέικερ, χτυπάμε δυνατά το λάδι μαζί με το ξίδι μπαλσάμικο, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα στο ψυγείο, για 1 ώρα περίπου, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι-γκριλ, ψήνουμε τις φέτες της φορμαέλας, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να κάνουν κρούστα. Σε μια μεγάλη ρηχή πιατέλα, στρώνουμε πρώτα τα φύλλα του μαρουλιού και από πάνω τα φύλλα της ρόκας. Βγάζουμε τη σάλτσα από το ψυγείο, την ξαναχτυπάμε στο μπλέντερ για 2′ λεπτά έως ότου πήξει και τη ρίχνουμε στη σαλάτα, κρατώντας λίγη για να τη βάλουμε πάνω από την φορμαέλα. Προσθέτουμε στο κέντρο της πιατέλας τη φορμαέλα, γαρνίρουμε με τους κόκκους του πιπεριού και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.

Καλή απόλαυση!