ιστορίες της Κουζίνας | Πεντανόστιμες φακές «Ισπανικές»!
Υλικά που θα χρειαστείς (για 2 άτομα)
1 φλιτζάνι φακές
2 πράσινες πιπεριές κέρατο κομμένες σε λεπτές ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λεπτές ροδέλες
½ πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
3 φρέσκες ντομάτες
3 κουταλιές της σούπας πελτέ
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πώς να τις φτιάξεις:
-
Βράσε τις φακές για 10′ λεπτά, τις σουρώνεις και χύνεις το νερό.
-
Ρίξε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και βράσε σε μέτρια φωτιά για 30′ λεπτά.
-
Ρίξε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο σε κάθε πιάτο. Έτσι, κάνεις πιο έντονη τη γεύση του ελαιολάδου.
-
Σέρβιρε.
Social media