25Σεπ

ιστορίες της Κουζίνας | Η πιο νόστιμη συνταγή για μουστοκούλουρα!

Υλικά που θα χρειαστείς:

250 ml  σπορέλαιο + ελαιόλαδο (200 ml σπορέλαιο + 50 ml ελαιόλαδο)
220 γρ. πετιμέζι
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
220 γρ. χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
80 ml κονιάκ
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. κανέλα σκόνη
1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Πώς να τα φτιάξεις:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Σε μια βαθιά λεκάνη ρίχνουμε το σπορέλαιο, το ελαιόλαδο μαζί με το πετιμέζι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη. Διαλύουμε μέσα στον χυμό του πορτοκαλιού τη σόδα και τη ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη με το πετιμέζι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα και το γαρύφαλλο, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε κατά διαστήματα το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε ελαφρά έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο ζυμάρι. Όταν η ζύμη είναι σφιχτή αρχίζουμε να πλάθουμε τα μουστοκούλουρα σε σχήματα της αρεσκείας μας. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε αλείψει με βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 20′-25′ λεπτά.

Καλή απόλαυση!

Θερμίδες: Ένα μουστοκούλουρο (35 γρ.) αποδίδει 135 θερμίδες (kcal).