ιστορίες της Κουζίνας | Σαλάτα με ροδάκινο, πεπόνι και προσούτο!
Υλικά που θα χρειαστείς (για 4 άτομα):
1 σακουλάκι συσκευασμένη ρόκα
2 μεγάλα ροδάκινα, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 φέτες πεπόνι, κομμένες σε λεπτές φέτες
4 φέτες προσούτο, κομμένες σε λωρίδες
2 µπάλες μοτσαρέλα
4 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ ξίδι βαλσάμικο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πώς να τη φτιάξεις:
-
Πλένεις την ρόκα, απομάκρυνε τα σκληρά κοτσάνια και κράτα µόνο τα δροσερά φύλλα.
-
Μοίρασε το πεπόνι σε 4 πιάτα και από πάνω βάλε τα ροδάκινα.
-
Στη συνέχεια, άπλωσε τη ρόκα και από 1 φέτα προσούτο σε κάθε πιάτο.
-
Σπάσε τη μοτσαρέλα (µε το χέρι) σε κομμάτια και σκόρπισε την από πάνω.
-
Σε ένα βάζο που κλείνει καλά, ρίξε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι.
-
Κλείσε, χτύπησε καλά και ρίξε στα πιάτα.
-
Πρόσθεσε λίγο ακόμα φρέσκο πιπέρι.
-
Σέρβιρε αμέσως.
Καλή σας όρεξη!
Θερμίδες: 1 μερίδα (1/4 συνταγής) αποδίδει 310 θερμίδες (Kcal).
Social media