10Ιούλ

ιστορίες της Κουζίνας | Σαλάτα με ροδάκινο, πεπόνι και προσούτο!

Υλικά που θα χρειαστείς (για 4 άτομα):

1 σακουλάκι συσκευασμένη ρόκα
2 μεγάλα ροδάκινα, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 φέτες πεπόνι, κομμένες σε λεπτές φέτες
4 φέτες προσούτο, κομμένες σε λωρίδες
2 µπάλες μοτσαρέλα
4 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ ξίδι βαλσάμικο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς να τη φτιάξεις:

  1. Πλένεις την ρόκα, απομάκρυνε τα σκληρά κοτσάνια και κράτα µόνο τα δροσερά φύλλα.

  2. Μοίρασε το πεπόνι σε 4 πιάτα και από πάνω βάλε τα ροδάκινα.

  3. Στη συνέχεια, άπλωσε τη ρόκα και από 1 φέτα προσούτο σε κάθε πιάτο.

  4. Σπάσε τη μοτσαρέλα (µε το χέρι) σε κομμάτια και σκόρπισε την από πάνω.

  5. Σε ένα βάζο που κλείνει καλά, ρίξε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι.

  6. Κλείσε, χτύπησε καλά και ρίξε στα πιάτα.

  7. Πρόσθεσε λίγο ακόμα φρέσκο πιπέρι.

  8. Σέρβιρε αμέσως.

Καλή σας όρεξη!

Θερμίδες: 1 μερίδα (1/4 συνταγής) αποδίδει 310 θερμίδες (Kcal).