09Ιούλ

φουντ Μπλόγκερ │ Η ντομάτα βοηθά στη μείωση της LDL χοληστερόλης!

Έρευνες έδειξαν, ότι η ντομάτα είναι τροφή πραγματικό «χρυσάφι» για την καρδιά και το αίμα. Περιέχει την ουσία, λυκοπένιο, επίσης υπεύθυνη για το κόκκινο χρώμα της. Το λυκοπένιο είναι ένα ισχυρότατο αντιοξειδωτικό που λειτουργεί προστατευτικά ενάντια διαφόρων παθήσεων όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα και διάφορες μορφές καρκίνου.

Η καθημερινή κατανάλωση της ντομάτας μπορεί να θωρακίσει την καρδιά και να προσφέρει στον οργανισμό μας έως και 30% προστασία από τις καρδιακές παθήσεις χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά της σε λυκοπένιο, που μειώνει τα επίπεδα της οξειδωμένης LDL («κακής») χοληστερόλης.

Επιπλέον, λόγω των αντιοξειδωτικών της ουσιών, η ντομάτα (περισσότερο ενισχυμένες ουσίες βρίσκουμε στην πάστα ντομάτας και στις λιαστές ντομάτες) μπορεί να προστατεύει και τους άνδρες από τον καρκίνο του προστάτη.