30Ιούν

ιστορίες της Κουζίνας | Σαλάτα με καρπούζι, αβοκάντο και φέτα!

Υλικά που θα χρειαστείς (για 2 άτομα):

3-4 φλιτζάνια σπανάκι

2 φλιτζάνια κύβους καρπούζι

1 φλιτζάνι αγγούρι σε φέτες (περίπου μισό αγγούρι)

1/2 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε φέτες

1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

2 κουταλιές της σούπας βινεγκρέτ (ακολουθεί συνταγή παρακάτω)

2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φέτα

Πώς να την φτιάξεις:

  1. Ετοίμασε την βινεγκρέτ: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύεις 4 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι αγαύης, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και χτύπησε ελαφρά. Θα βγει περίπου 1/4 φλιτζάνι.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξε το σπανάκι καρπούζι, το αγγούρι, αβοκάντο, κρεμμύδι και 2 κουταλιές της σούπας βινεγκρέτ και ανακατέψτε απαλά.

  3. Χώρισε στα δύο.

  4. Πασπάλισε το καθένα με μια κουταλιά της σούπας τυρί.

  5. Πασπάλισε με χοντρό αλάτι, μαύρο πιπέρι και τα μικρά φύλλα βασιλικού.

  6. Σέρβιρε.

Θερμίδες: 1 μερίδα (1/2 συνταγής), σαλάτα με καρπούζι, αβοκάντο και φέτα, αποδίδει 360 θερμίδες (Kcal).

Καλή σου απόλαυση!



 

Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email