ιστορίες της Κουζίνας | Σαλάτα με καρπούζι, αβοκάντο και φέτα!
Υλικά που θα χρειαστείς (για 2 άτομα):
3-4 φλιτζάνια σπανάκι
2 φλιτζάνια κύβους καρπούζι
1 φλιτζάνι αγγούρι σε φέτες (περίπου μισό αγγούρι)
1/2 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας βινεγκρέτ (ακολουθεί συνταγή παρακάτω)
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φέτα
Πώς να την φτιάξεις:
-
Ετοίμασε την βινεγκρέτ: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύεις 4 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι αγαύης, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και χτύπησε ελαφρά. Θα βγει περίπου 1/4 φλιτζάνι.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξε το σπανάκι καρπούζι, το αγγούρι, αβοκάντο, κρεμμύδι και 2 κουταλιές της σούπας βινεγκρέτ και ανακατέψτε απαλά.
-
Χώρισε στα δύο.
-
Πασπάλισε το καθένα με μια κουταλιά της σούπας τυρί.
-
Πασπάλισε με χοντρό αλάτι, μαύρο πιπέρι και τα μικρά φύλλα βασιλικού.
-
Σέρβιρε.
Θερμίδες: 1 μερίδα (1/2 συνταγής), σαλάτα με καρπούζι, αβοκάντο και φέτα, αποδίδει 360 θερμίδες (Kcal).
Καλή σου απόλαυση!
Social media