φουντ Μπλόγκερ │ Νεκταρίνια: Όπως λέμε καλοκαίρι στην Ελλάδα!
Υπάρχουν πολλοί λόγοι, για να πέσετε με τα «μούτρα» στα νεκταρίνια αυτό το καλοκαίρι και ένας από αυτούς είναι ότι έχουν υπέροχη γεύση! Αυτή την περίοδο, βρίσκονται στην εποχή τους και μπορείτε να τα βρείτε σε προσιτές τιμές. Επίσης, θα δείτε το δέρμα σας να λάμπει, αφού πρόκειται για έναν αντιοξειδωτικό θησαυρό!
Αν έχετε δαγκώσει ποτέ ένα νεκταρίνι, ξέρετε πόσο ζουμερά και δροσιστικά είναι. Είμαι απόλυτα σίγουρη, ότι αυτό είναι ένας από τους καλύτερους λόγους για να τα «καταβροχθίσετε». Μου αρέσει να φέρνω μερικά μαζί μου στην παραλία, διότι μου προσφέρει ευεξία και δροσιά, χωρίς να «φορτωνόμαστε» με περιττές θερμίδες.
-
Όχι στη δυσκοιλιότητα!
Αποτελούν πλούσια πηγή φυτικών ινών και για τον λόγο αυτό θεωρούνται πολύ δραστικά κατά της δυσκοιλιότητας, ενώ περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμινών Α και C και αρκετά μεταλλικά άλατα.
-
Detox-Νέκταρ!
Βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην ενίσχυση του νευρικού συστήματος, ενώ τα β- καροτένια του συμβάλλουν στην πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου.
-
Νεκταρίνια για μυαλό ξυράφι!
Είναι πλούσια σε κάλιο, που βοηθά στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και σε βιταμίνη Ε. Έτσι τα νεκταρίνια έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, προστατεύουν την καρδιά και τους πνεύμονες, επουλώνουν τα τραύματα και παράλληλα ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
-
Για εμφανίσεις που κάνουν μπαμ!
Το καλοκαίρι είναι η εποχή που οι περισσότεροι θέλουμε να αδυνατίσουμε και να μείνουμε αδύνατοι, ώστε να μπορούμε να ταράξουμε τα νερά, φορώντας το αγαπημένο μας μπικίνι. Τα νεκταρίνια είναι νόστιμα, θρεπτικά και έχουν λίγες θερμίδες. Σκεφθείτε πως ένα νεκταρίνι περιέχει μόνο 46 θερμίδες. Κοινώς ένα νεκταρίνι την ημέρα, την δίαιτα κάνει πέρα.
-
Τρώγονται στη σχάρα!
Ξέρατε ότι μπορείτε να τα απολαύσετε σε στυλ μπάρμπεκιου; Δεν ξέρω για σας, αλλά μου αρέσει να τα απολαμβάνω με τον συγκεκριμένο τρόπο.. Απλά κόψτε το νεκταρίνι, αφαιρέστε το κουκούτσι και αλείψτε το με λίγο μέλι πριν ψηθεί στη σχάρα. Προσθέστε φέτα και παγωτό βανίλια και είστε έτοιμοι!
Trivia: Είναι το αποτέλεσμα της διασταύρωσης ροδάκινου και μήλου και σύμφωνα με τον «μύθο» δημιουργήθηκαν από κάποιον γεωπόνο ο οποίος ήταν αλλεργικός στο χνούδι.
Πηγή: www.clickatlife.gr
Social media