02Ιούν

ιστορίες της Κουζίνας | Φιλέτα γλώσσας με φρέσκα κρεμμυδάκια και σπανάκι!

Υλικά που θα χρειαστείς:

1/2 κιλό σπανάκι
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.τ.σ. άνηθο
3 κ.τ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
3 κ.τ.σ. βούτυρο
1 κ.τ.γ. χυμό λεμονιού
8 φιλέτα γλώσσας λεπτά
έτοιμη σάλτσα ντομάτας (προαιρετικά)
Αλάτι και λίγο πιπέρι
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο

Πώς να το φτιάξετε:

Μαραίνετε σε κατσαρόλα τα φρέσκα κρεμμυδάκια με λίγο νερό και τον άνηθο. Όταν μαραθούν προσθέτετε το σπανάκι και το μαραίνετε να βγάλει τα υγρά του. Όταν το μείγμα είναι αρκετά στεγνό, ρίχνετε αλάτι, λίγο πιπέρι και μοσχοκάρυδο και 1 κουταλιά Βούτυρο. Αφήνετε το μείγμα στη φωτιά μερικά λεπτά για να σοταριστεί. Αποσύρετε από τη φωτιά. Αλείφετε με λίγο από το υπόλοιπο Βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος. Τοποθετείτε στη βάση του σκεύους τα φιλέτα γλώσσας αλατοπιπερομένα, το χυμό λεμονιού και από πάνω σκεπάζετε με το μείγμα του σπανακιού. Προσθέστε το υπόλοιπο Βούτυρο και πασπαλίζετε με την παρμεζάνα. Ρίχνετε κατά τόπους, αν θέλετε, λίγη από την έτοιμη σάλτσα ντομάτας. Σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 30′. Προς το τέλος του ψησίματος ξεσκεπάζετε. Αν χρειάζεται υγρό κατά τη διάρκεια του ψησίματος ρίχνετε λίγο νερό.

Καλή όρεξη!