φουντ Μπλόγκερ │ Μαϊντανός: Ο «πανταχού» παρόν και «καλά» ποιών!
Ο «πανταχού» παρών μαϊντανός, που βρίσκεται πάντα στην κουζίνα μας και έχει ένα πλούτο θρεπτικών στοιχείων και αρκετούς λόγους, που θα πρέπει να τον χρησιμοποιούμε στην διατροφή μας! Ας δούμε κάποιους!
- Έχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, σχεδόν διπλάσια από ένα πορτοκάλι
- Πολλές φυτικές ίνες, για την ακρίβεια τα 100γρ. μαϊντανού, περιέχουν 10γρ. φυτικών ινών
- Αποτελεί καλή πηγή σιδήρου(Fe) σχεδόν, όση έχει και το συκώτι. Με την μόνη διαφορά , ότι η απορρόφησή του δεν είναι η ίδια , επειδή είναι φυτικής προέλευσης τρόφιμο και όχι ζωικής
- Εξαιρετικά πλούσιο σε ασβέστιο(Ca)
Ο μαϊντανός, πρέπει να πλένεται πολύ καλά και σχολαστικά. Η συντήρησή του είναι δύσκολη, διότι μετά από 2-3 μέρες, έχει χάσει στην διατροφική του αξία, περίπου στο 10%.Όπως συμβαίνει και με αρκετά λαχανικά, το κόψιμό του θέλει προσοχή, με την έννοια ότι δεν τον ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι, διότι όταν έρθει σε επαφή με το μέταλλο οξειδώνεται. Καλύτερα να τον κόβουμε με το χέρι μας και όταν θέλουμε να τον μαγειρέψουμε, ας τον προσθέτουμε στο τέλος του βρασμού και ποτέ ψιλοκομμένο.
Social media