ιστορίες της Κουζίνας | Πεντανόστιμη σαλάτα Βραστών λαχανικών!
Υλικά που θα χρειαστείτε (για 2 άτομα) :
1/2 μπρόκολο κομμένο σε φέτες
1/2 κουνουπίδι κομμένο σε φέτες
3 καρότα κομμένα σε μπαστούνια
5 λαχανάκια Βρυξελλών κομμένα στη μέση
6 πράσινα σπαράγγια
3 κομμάτια καλαμπόκι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Γαρνιτούρα:
Καρδιές μαρουλιών και ψιλοκομμένος μαϊντανός
Πώς να την φτιάξετε:
Πλύνετε και κόψτε τα λαχανικά. Βράστε το μπρόκολο, τα σπαράγγια και τα λαχανάκια Βρυξελλών (σε ξεχωριστά σκεύη) με λίγο αλάτι για να κρατήσουν το χρώμα τους. Βράστε το καλαμπόκι και το καρότο (σε ξεχωριστά σκεύη). Όταν βράσει κάθε ένα λαχανικό παγώστε τα σε τρεχούμενο κρύο νερό. Ανακατέψτε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ, ρίξτε το ελαιόλαδο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο πιπέρι. Σερβίρετε.
Καλή όρεξη!
Tip: Για καλύτερη γεύση και για να κρατάνε τα λαχανικά τη θρεπτική τους αξία, πρέπει να είναι al dente.
Social media