ιστορίες της Κουζίνας | Φιλέτο ψαριού με sauce λεμονιού και κρασί!
Υλικά που θα χρειαστείτε (για 2 άτομα):
2 φιλέτα πέρκας
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Χυμό από 2 λεμόνια
½ ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός (προαιρετικά)
Πώς να το φτιάξετε:
Πλένετε τα κομμάτια του ψαριού, τα σκουπίζετε καλά και τα αλευρώνετε και από τις δυο πλευρές. Σε αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο και αφήνετε για 2′ λεπτά να δώσει γεύση. Προσθέστε το αλάτι, πιπέρι, το κρασί, και το χυμό λεμονιού. Βάλτε τα φιλέτα του ψαριού στο τηγάνι και αφήστε τα για λίγο μέχρι να πάρουν ένα «χρυσαφί» χρώμα. Η πέρκα άλλωστε δεν θέλει πολύ χρόνο να ετοιμαστεί. Στο τέλος βγάλτε το σκόρδο και προσθέστε λίγο φρέσκο μαϊντανό. Σερβίρετε με βραστά λαχανικά (πατάτες, καρότα, κολοκυθάκια).
Καλή όρεξη!
Social media