08Νοέ

ιστορίες της Κουζίνας | Πεντανόστιμη μους σοκολάτας light!

Υλικά που θα χρειαστείς:

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
2 κεσεδάκια ημι-αποβουτυρωμένο φρέσκο γάλα
Φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Πώς να την φτιάξεις:

Βάζουµε την κουβερτούρα (ψιλοκοµµένη) µε το γάλα σε κατσαρόλα. Σε πολύ χαµηλή φωτιά αφήνουµε τη σοκολάτα µέχρι να λιώσει τελείως, ανακατεύοντας κατά διαστήµατα. Αφού λιώσει η σοκολάτα, αφήνουµε λίγα λεπτά το µείγµα να γίνει χλιαρό. Το µεταφέρουµε στον κάδο του µίξερ. Προσθέτουµε το γιαούρτι και χτυπάµε το µείγµα µε το σύρµα µέχρι να οµογενοποιηθεί, για λίγα λεπτά. Μοιράζουµε την αραιή µους σε 6 ποτήρια. Την αφήνουµε στο ψυγείο µέχρι να σταθεροποιηθεί για περίπου 3 ώρες. Τη σερβίρουµε µε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα ή σκέτη.

Καλή απόλαυση!



Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email